Samtalskväll 13 april 19:00: Digitala utställningar för alla

Publicerat den Författare Oscar Persson

Välkommen till ett öppet samtal om digital tillgång till konst, kultur och lärande. Tove Hjelm är student vid Göteborgs Universitet, som under våren gör sitt mastersarbete om tillgänglighet i Världskulturmuseets museiutställningar. Under den rådande pandemin har många museer satsat på att skapa online-versioner av sina samlingar och utställningar. Målet med studien är att ta reda på hur museer kan designa digitala utställningar som så många som möjligt kan ta del av och förstå, oavsett fysisk och psykisk funktionsförmåga.

Utifrån intervjuer och användartester har Tove tagit fram förslag på hur man kan designa digitala utställningar för alla. Under kvällen kommer ni få ta del av dessa förslag och ha möjlighet att dela med er av era erfarenheter och tankar. Vad vill du att framtidens digitala utställningar ska innehålla?

Mötet är en del av Toves masterarbete, och kommer spelas in. Läs mer nedan, eller hör av dig till Tove för frågor.

Välkomna!

Tove Hjelm
gushjeto@student.gu.se
073 678 02 91

Om din medverkan

Genom att vara med i mötet medverkar du i en studie om digital tillgänglighet på masternivå vid Göteborgs Universitet.

Data och säkerhet

Ljud och bild kommer spelas in. Inspelningen kommer inte delas utanför projektet. All data förvaras på en lösenordskyddad, privat dator, eller servrar inom Göteborgs Universitet. Ingen information som går att koppla till dig som person kommer vara med i uppsatsen. Det är dock möjligt att anonyma citat kommer återges. All data raderas när mastersarbetet är avslutat.

Om du ångrar dig

Du kan när som helst lämna mötet och be om att avbryta din medverkan, utan att ge någon orsak.

 

Läs vidare under Digitala träffar för samtal och umgänge längre ner på startsidan. Där finner ni länk till träffen och övrig information.