Först vill jag tacka för förtroendet att ha blivit vald till ordförande i föreningen på årsmötet! Det är ju lite speciellt med en förening vars mål är att den ska kunna upplösa sig själv, för målet är ju den dagen alla som har RP och som vill ha en behandling för det ska kunna få det. Dit är det ju givetvis en massa år kvar.

På vägen dit har vår förening två mål, det ena är att stödja forskningen och det andra är att vi ska stödja varandra. Stödjer forskningen gör vi genom att skänka pengar till vår forskningsfond, alla medel som kommer in där går till forskningen. Merparten delar vi ut genom Ögonfonden som delar ut våra insamlade medel till framstående forskare inom ärftliga degenerativa näthinnesjukdomar, alltså RP av alla varianter. Vill du bidra till forskningsfonden kan du sätta in pengar på föreningens gåvokonto pg 24 75 19-2.

Stödja varandra gör vi genom att dela med oss av våra erfarenheter, dels genom Retinanytt, dels vår- och hösthelger, lokala träffar och studiecirklar, men också genom facebookgruppen ”RP-gruppen”. Föreningen ligger inte bakom fb-gruppen, men vi tycker den är ett väldigt bra forum. Det går ju inte att komma ifrån att Sverige är ett långt land, men på nätet kan retinitiker hjälpa varandra från nordligaste Norrland till sydligaste Skåne.

RP-föreningen är en bra förening, men den kan alltid bli bättre. Vi har fått förslag om att samordna grupper för de som vill fortsätta arbeta men som behöver gå ner i arbetstid, vi har också fått frågan om vi kan samla in pengar på något smart sätt genom att sälja armband eller liknande. Fortsätt komma med förslag, och fortsätt att engagera er i att ordna lokala träffar, diskutera på nätet, ordna vår- och hösthelger och kom på de evenemang som ordnas.

Av Caisa Ramshage


Warning: Illegal string offset 'share_counts' in /var/www/retinanytt.se/public_html/wp-content/plugins/simple-social-buttons/simple-social-buttons.php on line 477