Finn Hellman, frilansjournalist och funktionshinderaktivist, som tilldelats MTM:s tillgänglighetspris Läsguldet 2021 och STIL-priset 2021 håller i en läsecirkel i höst för punktskriftsläsare.

Finn skriver så här i ett mejl till RP-föreningen:

Hej!

Jag håller i en läsecirkel i höst för punktskriftsläsare. Det enda som krävs för att delta är att man kan läsa punktskrift och att man vill prata om det man har läst en gång i veckan.

Vi kommer att läsa noveller och poesi. Läsandet sker enskilt mellan träffarna och i grupp under cirkelträffarna. Jag tror att cirkeln kan passa bra även för ovana punktläsare, eftersom texterna vi ska använda är av det kortare slaget.

Ett visst mått av högläsning kan förekomma, men det är frivilligt.

Mig veterligen har inget liknande gjorts tidigare, så det ska bli spännande att utforska detta tillsammans.

Cirkelträffarna kommer att ske digitalt via Zoom, men om du vill medverka per telefon går det också bra. Det spelar alltså ingen roll var i landet du bor. Eller om du bor i utlandet.

De två första träffarna är gratis, därefter kostar varje tillfälle 100 kronor.

Vi sätter igång så fort det finns tillräckligt med deltagare, så dröj inte med att höra av dig.

Om du vill veta mer om cirkeln eller anmäla dig är du välkommen att mejla mig på finn.hellman@gmail.com eller ring 0709 699 544.

Länk till evenemanget på Facebook


Warning: Illegal string offset 'share_counts' in /var/www/retinanytt.se/public_html/wp-content/plugins/simple-social-buttons/simple-social-buttons.php on line 477