På Svenska RP-föreningens vårdagar 20-21 April kommer väldigt intressanta föreläsare så du är mycket välkommen att lyssna på föredragen under helgen via Microsoft Teams. Samma möteslänk som på föreningens samtalskvällar används.

Vi önskar att de som deltar digitalt donerar 100kr (eller mer) till Svenska RP-föreningens forskningsfond. Även Svenska RP-föreningens årsmöte på Lördag den 20:e April går att följa via Microsoft Teams.

Program och föreläsare
Här nedan ser du vad du kan följa via Microsoft Teams på vårdagarna:

LÖRDAG 20 april
08:30-10:30 David Renström från Insyn presenterar hjälpmedel för synskadade.
13:30-14.30 Svenska RP-föreningens Årsmöte (ingen rösträtt men går bra att lyssna på)
14.30-15.30 Jonas Danvind från Nordic Evolution informerar om ett digitalt ledsagningssystem för synskadade för utomhusbruk.

SÖNDAG 21 april
10:30-11.30 Författaren Monica Fredriksson berättar om sin bok “Försök förstå, att se med andra sinnen”. En roman med synnedsättning i centrum och handlingen förlagd till Burträsk utanför Skellefteå.
13:00-15.00 Anders Kvanta, professor vid Karolinska Institutet och överläkare på S:t Eriks Ögonsjukhus föreläser om genterapi vid Bothnia dystrophi.

Hela programmet för vårdagarna kan du läsa om på följande webbsida:
Klicka här för att se programmet för vårdagarna

Länk till Teamsmötet
Vi använder samma Teamslänk för föreläsningarna på vårdagarna som för Svenska RP-föreningens samtalskvällar som du hittar i början på nedanstående webbsida:
Svenska RP-föreningen – Digitala träffar för diskussion och umgänge

Stöd forskningsfonden
Alla medel som kommer in till forskningsfonden går direkt till RP-forskning, inget försvinner i administrativa avgifter på vägen. Läs/lyssna gärna på Caisa Ramshage:s ledare “Bidra till framsteg inom forskningen” i Retinanytt 2021-03 som finns på samlingssidan för Retinanytt.

Donationer till RP-föreningens forskningsfond

Donationer till RP-föreningens forskningsfond kan göras genom att göra en insättning till Plusgiro 24 75 19-2, ange “Forskningsfonden” i meddelandefältet.

 


Warning: Illegal string offset 'share_counts' in /var/www/retinanytt.se/public_html/wp-content/plugins/simple-social-buttons/simple-social-buttons.php on line 477